11 mayo, 2009

Dia per Aosta amb na Laura i en David....


Feia dies que tenia ganes de sortir de Turín. Me encanta anar per poblets veïns i descobrir coses noves. El diumenge tinguerem l'oportunitat de anar a Aosta. És una regio d'Itàlia que es troba en frontera amb França i Suïssa, per tant, es pot dir que es bilingüe. Els carrers i comerços estaven en ambdós idiomes.

En un principi la nostra esperança de veure coses boniques era baixa o molt baixa, però ja pel camí en tren varem descobrir vistes i paisatges impresionants de poblets que pertanyen a aquesta regió.
A soles arribar i baixar del tren verem una plaça enorme i pasetjant per alli descobrirem, en un mapa de la ciutat que estava allà, que tenia bastantes coses per visitar. Ferem un petit "planing" per organitzar-mos i iniciarem "la gita" com diguerem noltros.

Passarem per l'ajuntament i el que pareixia un dels carrers més comercials de la ciutat. Alla poguerem menjar unes pizzes caseras a un restaurant "familiar".
Tot seguit anarem en l'encrontre de iglesies i trobarem el Duomo de Aosta.
A l'interior de l'esglesia ens trobarem un precios crist penjat datat del 1300 D.C. Sincerament, l'esglesia es preciosa, val molt la pena veurerla juntament amb les catacombes que que es troben a devall l'absis.

Més o menys, per el que record, data del 1000 o 1200 D.C

Era realment preciós, sobretot per el fet que erem els unics turistes que ens trobavem alla dintre.
Tot seguit trobarem just al costat del Duomo uns passadissos d'origen romà on un guia i una amable dona ens va explicar un poquet l'història de Aosta a l'època romana. La curiositat es que aquella dona es va pensar que jo era italià....tan bé ho xerr? jajaja

Bé, seguint en la ruta, visitarem més iglesies, les portes de la ciutat romana, uns frescos datats del 800D.C. amb un guía...

Bé...

Una preciositat de ciutat que val molt la pena.

Esper que vos hagi agradat aquest post.

Dews a tots

No hay comentarios:

Publicar un comentario